zaterdag 7 oktober 2017

Principes vs Wetten

Principes vs geschreven Wetten
Een duister complot heeft het verstand van de mensheid al tijden vertroebeld. Dit complot is het kwaad zelve, en is de baas over enorme hoeveelheden menselijke gedachten, emoties, handelingen, werk, en uitspraken. Het is verantwoordelijk voor de dood van honderden miljoenen mensen, en voor het onderwerpen van bijna elk mens dat ooit geleefd heeft.

Als je één enkel principe kunt accepteren – dat je oneindig veel waard bent (en zelf jouw economische waarde bent: toevoeging van mij) – dan geeft dit boek je de visie die je nodig hebt om de wereld te zien zoals die echt is. Om voor eens en voor altijd te weten dat dit duistere complot niet sterk, maar zwak is; dat
het kwaad niet aan het groeien, maar aan het uitsterven is.Principe versus de wet
Om te begrijpen hoe het kwaad mensen in zijn macht heeft, is het nodig om te begrijpen wat het verschil is tussen een principe, ook wel een natuurwet genoemd, en een wet uit een wetboek. Een principe; een natuurwet, is een waarheid die vrijheid voortbrengt. Een wet uit een wetboek is een leugen die
slavernij brengt.


Principes; natuurwetten, beschrijven de realiteit. Ze zijn bronnen van kennis die je helpen om alles om je heen in de wereld te kunnen gebruiken. Omdat je intelligent bent, begrijp je de principes van alles wat je doet. 


Alle echte dingen die je leert zijn een principe. De beweging van je handen, welk voedsel lekker is, wiskunde en het kunnen meeleven met een vriend zijn allemaal gebaseerd op principes.

Wetten uit wetboeken zijn kunstmatige ideeën die door kwaadwillenden in het leven zijn geroepen om het denken en het begrip van mensen te beperken. Wetten verhullen zich in gezag zodat ze zich kunnen voordoen als principes. 


Wanneer mensen wetten uit wetboeken verkeerd interpreteren en ze
verwarren met principes; natuurwetten, is hun vrijheid beperkt. 


Als mensen de waarheid verwarren met de denkbeelden van het gezag, dan worden hun talenten, vrijheid en hun wijsheid minder. Dat is het doel van wetten.


Wetten worden geschreven en afgekondigd om gehoorzaamheid te legitimeren.

Een wet imiteert principes. Mensen wordt geleerd dat de wet juist is. Er wordt ze niet geleerd te doen wat juist is, maar er wordt ze geleerd om blind te gehoorzamen aan de wet.

Het doel van de cultuur is de legitimiteit van de wet.

Cultuur gebruikt wetten om de mensen te laten geloven dat zij zonder deze wetten niet in staat zouden zijn om te zoeken naar waarheid of in vrede met elkaar te leven. 

Het gezag leert ons dat de wet legitiem is in plaats van de menselijke vrije wil, dat de wet meer waarde heeft dan jou. Dit is een leugen.

Uit: Het Einde van al het Kwaad

Dit boek is een vertaling van: The End of All Evil, by Jeremy Locke. ISBN 0-9777451-0-4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Je bent van harte welkom te reageren op de teksten van mijn blog nadat je je hiervoor aangemeld hebt.

Ik wens je veel leesplezier en inspiratie van de teksten op mijn blog. Op mijn website www.hetbewustepad.nl vind je meer...

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.